Fair Play Liga Šampiona

U četvrtak 8.juna u kafeu „Kampo“ na stadionu Rakovica, uz prisustvo predstavnika klubova  održan je žreb, na kome su ekipe učesnici dobili ime kluba (učesnika ovogodisnje Lige Sampiona), čiji će naziv nositi tokom takmičenja. 

Srpski savez za fer plej i etiku u sportu sa ponosom ističe da se još jedna veoma uspešna sezona završila rekordnim brojem učesnika. U Beogradu, fudbalska Fair Play Liga za decu uzrasta od šest do 19 godina, okupila je 418 timova iz 90 klubova u 11 takmičarskih generacija, što znači da je više od 5000 mališana trčalo terenima FK Rakovica, FK 011 na Adi Ciganliji, SC Gladijator u Kneževcu i FK BASK, kod Careve Cuprije.

Tradicionalno,  završna svečanost u nedelju 11.juna na stadionu Rakovice sa početkom u 9,30 h, održaće se organizacijom revijalnog turnira za desetogodišnjake (igrači rođeni 2013.godine i mlađi) pod nazivom “Fair Play Liga Šampiona“, na temu najvećeg evropskog klupskog dogadjaja. Na turniru će učestvovati 32 ekipe koje će predstavljati po jednu ekipu, učesnicu ovogodisnje UEFA Champions League. Utakmice će se igrati po pravilima za Fudbal 7 (šest igrača plus golman). Revijalni turnir imaće kao i svake godine humanitarni karakter i biće posvećen pomoći Sofiji Rajić, četvorogodišnjoj devojčici iz Rakovice koja ima dijagnozu cerebralne paralize i kojoj je potrebna operacija kako bi imala šansu da prohoda. Svi učesnici turnira imaće priliku da doniraju sredstva za Sofijino lečenje i tako njenoj porodici olakšaju borbu za njenu bezbrižniju i samostalniju budućnost. Sofiji možete pomoći i odmah slanjem SMS poruke sa brojem 165 na 3800. 

U okviru ceremonije otvaranja biće upriličen svečani defile timova, revijalna utakmica KMF Mungosi u kojem nastupaju deca ometena u razvoju kao i nastup balerine. Dodela nagrada najuspešnijim ekipama u protekloj sezoni Fair Play Lige obaviće se u 18:00 h u pauzi između dve takmičarske faze revijalnog turnira. SSFES će u pauzama između utakmica, u saradnji sa gostima iznenađenja organizovati i zabavni program. Pokrovitelj dogadjaja je sportska platforma Gudo.

Srpski savez za fer plej i etiku u sportu nastaviće i sa humanitarnim aktivnostima. U nedelju za vreme odigravanja utakmica revijalnog turnira prisutni gledaoci i učesnici imaće priliku da se takmiče u preciznosti i noznom tenisu u okviru akcije za pomoć maloj Sofiji. Najuspešniji učesnici dobiće vredne nagrade, dok će participacija za učešće biti donacija u vidu dobrovoljnog priloga. Takođe, svi prisutni gledaoci moći će da doniraju sredstva na licu mesta putem kutije za donacije. Prikupljena sredstva su namenjena za lecenje  Sofije Rajić (4) sa Petlovog brda, koja ima dijagnozu spastične diplegije (CP Spastica diaplegica).

Njena porodica je kazala da su do sada lečenje plaćali sami, ali da im je sada potrebna mala pomoć velikih ljudi, kako bi Sofija samostalno mogla da napravi prve korake.
Evo kako možete pomoći Sofiji:
Uplatom na dinarski račun:
160-6000001515660-41
Uplatom na devizni račun:
160-6000001516803-07
IBAN:
RS35160600000151680307
SWIFT:
DBDBRSBG

Na zrebu su izvučeni sledeći parovi:
A grupa:
Napoli – Olimpik Beograd 
Liverpool - Tešnjar
Ajax – Fer Plej
Rangers – Forca  

B grupa
Porto – Petlić SD
Club Brugge – Varga 
Leverkusen – OFК Gol
Atlético – Gold  

C Grupa
Bayern - Rozenborg
Inter – Stars
Barcelona – Кarioke
Plzeň – DFК Dorćol

D grupa
Tottenham – TOP 
Frankfurt – Heroj Polet
Sporting CP – Mungosi plavi 
Marseille – FC Železnik

E grupa
Chelsea – Vinča 
Milan – Fortuna plavi
Salzburg - Žarkovo
Dinamo Zagreb – Mungosi 

Group F
Real Madrid – Viner 
Leipzig – Deportivo 
Shakhtar Donetsk – Alfa 
Celtic – Lavovi 

Group G
Man City – DIF
Dortmund – Rad Barajevo
Sevilla – Heroj Polet 2
Copenhagen – Sporting 

Group H
Benfica – Fortuna Crveni
Paris –GFК 
Juventus – AF 11
M. Haifa – Dušanovac

SVEČANA ZAVRŠNICA 18. SEZONE DEČIJE FAIR PLAY LIGE
NEDELJA 11.JUN, STADION FK RAKOVICA,
SATNICA DOGAĐAJA:
09:45 – SVEČANO OTVARANJE TRADICIONALNOG REVIJALNOG TURNIRA, (paradni krug svih ekipa sa himnom Lige Šampiona i revijalna utakmica grupe ometenih u razvoju KMF Mungosi)
10:30 – POČETAK KVALIFIKACIONIH UTAKMICA (grupna faza jednokružni sistem),
15:20 – ŽREB – IZVLAČENJE PAROVA 1/8 FINALA 
15:30 – 16:00 -  HUMANITARNA AKCIJA “ZAJEDNO ZA ŽIVOT”: POGAĐANJE PREČKE ILI STATIVE ŠUTIRANJE PENALA… 
16:05 – UTAKMICE 1/8 REVIJALNOG TURNIRA (eliminaciona faza, u slučaju nerešenog rezultata pobednika odlučuju udarci sa sedam metara)
17:00 – ŽREB – IZVLAČENJE PAROVA 1/4 FINALA 
17:10 – NASTAVAK HUMANITARNE AKCIJE,
17:40 – UTAKMICE 1/4 REVIJALNOG TURNIRA, 
18,00 - ŽREB – IZVLAČENJE PAROVA 1/2 FINALA
18:10 - PARADNI KRUG UČESNIKA FAIR PLAY LIGE, NASTUP PLESNE GRUPE, 
18:20 – SVEČANA DODELA NAGRADA ZA NAJUSPEŠNIJE EKIPE FAIR PLAY LIGE U SEZONI 2022/23
(dodela nagrada za po tri najbolje plasirane ekipe iz šest generacija, nagrade za fer plej ekipe i najmlađe učesnike FPL), 
19:00 – UTAKMICE  1/2 FINALA REVIJALNOG TURNIRA, 
19:30 – FINALNA UTAKMICA I SUSRET ZA TREĆE MESTO REVIJALNOG TURNIRA,
20:00 – DODELA NAGRADA ZA NAJUSPEŠNIJE EKIPE REVIJALNOG TURNIRA FAIR PLAY LIGA ŠAMPIONA
NAPOMENA: Humanitarni turnir u noznom tenisu odrzavaće se tokom odigravanja utakmica prve faze revijalnog turnira u period od 11 – 16 h!